Det har av allt att döma varit hackning/intrång på www.kråken.se och misstankarna går tyvärr i en viss riktning.
Man av ordningen undrar också vad Sveriges Släktforskarförbunds ordförande Erland Ringborg tycker om att Norrlands största databas Kråken utsätts för detta eller skitsnack på Släktforskarföreningars kurser.
Jag har hört sägas att de påstår att det finns för mycket fel i Databas Kråken, men dessa personer som "undervisar" har nog inte förstått att många av de 100.000 felaktigheter som finns i kyrkböckerna enbart från Örnsköldsvik till Skellefteå har korrigerats i databas Kråken.
Man bör TÄNKA PÅ att alla som har varit med om att skapa databas Kråken är idealister som tycker det är roligt att hjälpa andra och att släktforskning är en intressant hobby verksamhet och där alla även utomstående har gratis tillgång till mycket av vår forskning.
Detta sticker väl i ögonen på släktforskarrörelsen som till stora delar ser ut att ha invaderats av PK stöpta utan de gammla idealistiska dragen.


Många "lärare" inom "släktforskningen" har troligen inte en susning om hur mycket fel det finns i kyrkböckerna, men det är ju bara att införskaffa databas Kråken 17 där 10.000 tals fel från kyrkböckerna finns registrerade
Verkligheten är att det finns avsevärt mindre antal fel i Databas Kråkens arbetsmaterialsocknar än i kyrkböckerna och enbart någon promille fel i databas Kråkens kärnsocknar av det som finns i motsvarande kyrkböcker.
Dessa "lärare" från vissa lokala släktforskarföreningarna är endera okunniga eller ljuger medvetet.
Kursdeltagaren har små möjligheter att kontroller cirkelledarens påståenden och de auktoritets trogna svenskarna litar naivt dessutom fortfarande även i dagens läge på de "ledare" som borde eller tros veta. 
Tex
Men är detta verkligen framtiden släktforskarrörelses agenda att mobba de som inte ställer in sig i ledet med mössan i hand och bockar.

För de som vill ha fakta så
klicka här , där det framgår att de släktskapsfel som framkommit de senaste året i databas Kråkens kärnsocknarna bara är någon promille av motsvarande fel i kyrkböckerna
Man undrar också om det inte borde finnas vissa grundläggande kunskaper och objektivitet i ämnet innan man "undervisar" andra i släktforskarföreningars regi, men det är väl samma visa som att Olof Cronberg år 2008 fick Viktor Örnbergs minnes  pris för att han lyckade åstadkomma något så undermåligt som DISBYT, där rena skräpet blandas med seriös forskning. 
Se och Se och Se  och Se även detta. Se även nedan

Sedan kan väl tilläggas att Arkiv Digital och dess  Svensk Befolkning 1950 och 1960 och Befolkning i Sverige 1880-1920 tycker jag är mycket bra och jag har haft mycket hjälp av denna innovation, men man skall vara klar över att detta är så vitt jag förstår en avskrift av bl.a. HFL och FsB och det är inga svårigheter att hitta hundratals fel för en van släktforskare. Vilket innebär att man måste kolla upp vad som står där.
Viket också innebär att databas Kråkens Kärnsocknar är betydligt säkrare än Arkiv Digitals motsvarande delar

Men tar man ris skall man även nämna rosen och Sveriges släktforskar rörelsen har enlig min mening en stor ros och det är Sveriges dödbok, som den alldeles för tidigt bortgångne genuine släktforskaren Carl Szabad var "pappa" till

SLÄKTFORSKARRÖRELSEN är  ju en del av det svenska samhället där man i regel har fel om man är fel person och oavsett hur mycket fel man än har/gör om man är rätt person så har man rätt
Det slog mig att en del har kritiserat mig för att jag lite källhänvisningar trots att det finns mer än 1.000.000 sådana i Databas Kråken, troligen mesta i Sverige.
Dessa personer som påstår detta måste var fullständigt renons på kunskaper i ämnet eller så ljuger de medvetet.
Däremot har jag aldrig hört något om att Smed 2011 saknar källhänvisningar, men det är ju RÄTT personer och RÄTT personer SKALL inte kritiseras oavsett om de har/gör rätt eller fel, det är enbart FEL personer som SKALL kritiseras oavsett om de har rätt eller fel i sak.
Lite av KEJSARENS NYA KLÄDER över det hela i svensk PK tappning.